Jyoti is geboren in een arm gezin in Rukum, een afgelegen gebied in West-Nepal. Het hele gezin werkt elke dag hard om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Helaas is dit nog niet voldoende. De moeder van Jyoti overlijdt als hij nog een kleine jongen is. Zelf heeft hij als kind ook al gezondheidsproblemen.

Zijn vader neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn gezin en daarom brengt zijn grootvader hem naar de plaats Dank in het midden van Nepal. De grootvader is ook al op leeftijd en vraagt aan vrienden om zijn 8-jarige kleinzoon mee te nemen naar een christelijk gezin in Pokhara. Zo leren we Jyoti kennen.

JyotiEen arts in Pokhara ontdekt dat Jyoti een gaatje in zijn hart heeft. Er is echter geen geld om hem te laten behandelen. Na gebed voelt hij zich beter en is hij opgelucht. Het project Sponsor een Schoolkind zorgt ervoor dat hij naar school kan en hij haalt goede cijfers! Diep in zijn hart verlangt hij ernaar om de Heer te dienen, omdat hij een nieuw leven heeft gevonden. Hij gaat studeren op een bijbelschool in India. Recentelijk is hij daar afgestudeerd en heeft hij zijn master in theologie gehaald. Nu is hij jeugdpredikant en leraar aan een bijbelschool in Nepal. Met zijn gezondheid gaat het goed.

Hij is God en OHP heel dankbaar voor het voorrecht dat hij gekregen heeft om te kunnen studeren. Hij kan nu zijn steentje bijdragen aan de maatschappij. Hij is ook erg gelukkig, want hij gaat trouwen! In de nabije toekomst willen we hem graag als bestuurslid voor OHP Nepal.

Een kleine jongen uit een afgelegen gebied, waar geen school en gezondheidszorg was, heeft de mogelijkheid gekregen om zichzelf te ontplooien en een opleiding te volgen. Wat een verschil heeft dit gebracht in zijn leven!