Alle kinderen willen graag naar school

Al heel jong werken de kinderen uit arme gezinnen mee om de kost te verdienen. Schoolgeld is er vaak niet. Maar alle kinderen willen naar school en dromen van een toekomst als onderwijzer over verpleegster. Helpt u mee hun droom waar te maken?

Lees hieronder de verhalen.

Sajina kan eindelijk naar school

Sajina’s verhaal is het verhaal van veel Nepalese kinderen, van wie de ouders door armoede gedwongen worden om naar het buitenland te gaan. De achtjarige Sajina komt uit zo’n arme familie uit een dorpje in West-Nepal. Haar ouders hebben zelf geen opleiding gehad en omdat er geen werk is, gaat Sajina’s vader werken in een Golfstaat.

Maar het geld dat hij verdient voor het gevaarlijke werk is niet toereikend. Hij komt terug. Ze verhuizen naar de stad omdat daar meer kans op werk zou zijn. Maar het leven in een stad is bikkelhard. Hij vindt een baantje als helper in de bouw. Een paar maanden later overlijdt Sajinas moeder. Omdat haar vader lange dagen maakt en niet voor Sajina kan zorgen, woont ze nu bij haar tante.

Door het ‘Sponsor een Schoolkind Project’ kan ze nu ook naar school. Sajina wil later onderwijzeres worden.

Van sponsorkind tot hulpkok

De 20-jarige Bikash is nog heel jong als zijn vader op 32-jarige leeftijd overlijdt aan een hartinfarct. Hij had geprobeerd geld te verdienen in de Golf regio maar zonder succes.

De moeder van Bikash is dan 30 jaar en heeft ernstige psychische en geestelijke klachten. Ze heeft alle hoop verloren. Daardoor is ze niet in staat om voor haar drie jonge kinderen te zorgen. Er is geen inkomen, er is alleen armoede.

OHP helpt haar met wat ze nodig heeft. Als het gezin ook de levende God leert kennen, geneest moeder van haar klachten. Ze krijgt weer hoop.

Door het project ‘Sponsor een Schoolkind’ kunnen Bikash en zijn twee zussen een opleiding volgen en met succes! Bikash is hulpkok in een culinair restaurant. Hij is nu in staat om het gezin te onderhouden.

Feest vieren

De kinderen komen ook regelmatig samen voor een gezellige middag met spelletjes en lekker eten. Het is dan ook echt feest.