screen-shot-12-07-16-at-22-06-pmParvati komt uit Nawalparasi, een plaats in het zuiden van Nepal. Ze is 21 jaar en komt uit een  gezin dat uit zes mensen bestaat. Door de financiële situatie in het gezin, moet ze haar studie afbreken als ze in klas 9 zit. Het gezin heeft alleen inkomsten vanuit de landbouw. Maar omdat ze niet genoeg land hebben, is het altijd weer een worsteling om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Parvati heeft geen werk. Ze voelt zich nutteloos en dom.

Op een dag komt ze in contact met vrouwen die een naaicursus volgen. Ze schrijft zich in en wordt toegelaten tot de vaktraining van zes maanden. Elke dag krijgen ze twee uur les. Ze heeft de opleiding afgemaakt. Hierdoor heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen en bespaart bovendien geld door haar eigen kleding en die van haar familie te maken. Ze is zelfs vrijwilligster geworden bij de naaicursus.

Haar grootste verlangen is om binnenkort een eigen zaak te beginnen. Zo kan ze haar talenten inzetten en wat ze geleerd heeft in de praktijk brengen. Ze is OHP dankbaar voor de kans die ze kreeg om zichzelf te ontwikkelen!