In Nepal zijn vooral in de dorpen nog heel wat ongeletterden. Tijdens de cursus krijgen de cursisten zes dagen per week een uur les gedurende zes maanden. Binnen een paar weken kennen ze al het Nepalese alfabet. Het maakt ze enorm blij! Dit geeft niet alleen meer zelfvertrouwen, maar het opent ook deuren naar de toekomst. Het vergroot hun maatschappelijke mogelijkheden. Ze zien er nu al naar uit om boeken en de bijbel te kunnen lezen.

Eindelijk leert Sabina lezen en schrijven

Sabina is 40 jaar en woont met haar man in een klein dorp in het zuiden van Nepal. Als kind heeft zij nooit de kans gekregen om naar school te gaan omdat haar ouders dat niet konden betalen. Zij moest zelfs meehelpen op het land om haar familie te ondersteunen.

Samen met haar man werkt ze hard om haar zonen wel de mogelijkheid te geven om wel naar school te gaan. Maar ze blijft het grote verlangen koesteren om te leren lezen en schrijven. Sabina is ontzettend blij als ze hoort dat er in haar dorp een Lees-en schrijfcursus van start gaat. Ze slaat geen les over en na vijf maanden kan ze eindelijk lezen en schrijven.