Dit kinderhuis was bedoeld voor meisjes die tijdelijk geen onderdak meer hadden bij hun eigen familie. De meeste kinderen die in het kinderhuis verbleven zijn inmiddels kunnen terugkeren naar hun familie en ontvangen zo nodig nog hulp in hun eigen omgeving. Het zijn kansarme en kwetsbare kinderen die zonder steun van OHP geen toekomst hadden. Vanuit het kinderhuis hebben ze de mogelijkheid gekregen om naar school te gaan.  Dit project is gestart in 2005.  Het kinderhuis bevond zich in het midden van Nepal.

De afgelopen jaren hebben we meer dan 25 kinderen opgevangen in Het Kindertehuis. De meesten van hen hebben de middelbare school afgemaakt en werk gevonden. Een paar zijn getrouwd, anderen zijn terug naar huis gegaan en die gezinnen worden ondersteund. Het gaat goed met iedereen!  Per 1 juli 2018 is dit project afgerond.

3. SCP2Sunshine kinderhuis

Lees hier het verhaal van Kamana.

Veranderingen
De nieuwe wetten en regels voor het runnen van een kinderhuis zijn zeer ongunstig voor christenen en maken het werk zelfs onmogelijk. Een paar voorbeelden:
  • We nemen al een tijdje geen nieuwe kinderen meer op in het kinderhuis, maar proberen kinderen nu zoveel mogelijk te helpen in hun thuissituatie.
  • De kinderen die nu in het kinderhuis wonen, maken hun school af en we helpen hen zo goed als we kunnen.
  • We ondersteunen families van de kinderen financieel zodat kinderen, als dat mogelijk is, weer naar hun familie terug kunnen.
  • In het OHP project “Sponsor een schoolkind” (SCP) worden nu meer dan 100 kinderen ondersteund, zodat ze in hun eigen omgeving en familie goed onderwijs kunnen volgen en zo voorbereid worden hun plekje in de Nepalese samenleving in te nemen.

Graag vragen we u dit project te (blijven) steunen, zodat nog meer kinderen hierdoor een kans krijgen zich te ontwikkelen.