Screen Shot 03-24-14 at 08.22 PMShuva trouwde met Ashish toen ze nog maar 16 jaar oud was. Ze had een gelukkig huwelijk en kreeg twee prachtige dochters. Shuva kon moeilijk werk vinden omdat ze haar schoolopleiding niet had afgemaakt, maar ze zorgde goed voor haar gezin. Haar man was een electriciën en het gezin leefde van zijn inkomen.

Op een avond in 2005 kreeg Shuva het verschrikkelijke nieuws dat haar man in het ziekenhuis lag. Hij had een motorongeluk gehad, een aanrijding met een vrachtwagen.Toen ze hoorde dat misschien zijn been zou worden geamputeerd, barstte ze in huilen uit en viel ze zelfs flauw. Zijn been was verbrijzeld en revalidatie zou jaren duren.

Daar bovenop kwam ook nog dat ze niet verzekerd waren. Hun hele leven stond op z’n kop: echtgenoot en vader in het ziekenhuis, geen verzekering, geen inkomen. De twee schoolgaande dochters zagen hun toekomst in rook opgaan.

Screen Shot 03-24-14 at 08.23 PMShuva en haar meiden voelden zich eenzaam en verloren. Alles kwam op de schouders van Shuva terecht. Ze moest geld zien te verdienen voor de behandeling van haar man, voor de schoolopleiding van haar dochters en voor het levensonderhoud. Een enorme uitdaging en verantwoordelijkheid.

Toch verloor Shuva de moed niet! Ze vroeg OHP om haar te helpen om een kruidenierswinkeltje te beginnen om in het onderhoud van haar gezin te voorzien. OHP hielp haar. Ze werkte hard, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Daarnaast had ze de zorg voor haar man en haar twee dochters. Het waren vermoeiende jaren. Gelukkig hoefde het been van haar man uiteindelijk niet afgezet te worden, maar hij had voortdurend pijn in zijn benen en kon zijn werk als electriciën niet meer oppakken. Shuva besloot de winkel te sluiten omdat het haar te veel werd en de concurrentie te groot. Toch bleef ze hoop houden.

Screen Shot 03-24-14 at 08.23 PM 001 In 2009 kreeg Shuva de mogelijkheid om te werken voor OHP waardoor ze een inkomen had. Ze maakte Nepalese sjaaltjes en wenskaarten en verbouwde groenten, zoals bloemkool, tomaten, bonen, uien, aardappelen en spinazie, en hielp Asha. Ze verdiende daarmee genoeg om haar gezin te onderhouden. Hun oudste dochter trouwde in 2012 en de jongste ging studeren. Haar man Ashish helpt mee om de kleine kinderen te leren zingen en verdient daar ook wat mee. Hij is zo trots op Shuva. Ze is sterk en gaf niet op, ook al heeft ze heel wat nachten gehuild. Het gezin kent opnieuw vrede en vreugde.

Ze zijn OHP dankbaar voor alle hulp en voor het verschil dat OHP in hun leven gemaakt heeft.