AlishaAlisha Tamu heet ze, en sommigen van jullie hebben al eerder van haar gehoord. Alisha is afkomstig uit een dorpje in het zuiden van Nepal, haar moeder had haar achtergelaten bij haar opa. Ze kon het leven niet meer aan. Alisha was het jaar daarvoor ook al haar vader verloren. Hij was voor werk naar India vertrokken, maar is daar om het leven gekomen. Toen we de 4-jarige Alisha voor het eerst ontmoetten had ze dus al heel wat mee gemaakt. Alisha ging niet naar school en er was nauwelijks voldoende te eten in het huis van haar oude opa. Warme kleding had ze niet. Alisha had regelmatig last van ernstige longontstekingen. In overleg met opa hebben we haar toen opgenomen in het Sunshine kinderhuis. Alisha was overweldigd door de liefde en de zorg die ze daar ontving, en het leven in een ‘’familie’’, dat had ze nog nooit in haar leven zo ervaren. De opa was tot tranen toe geroerd toen hij zag hoe ze opbloeide in Sunshine.

In 2006 werd bij Alisha een hartafwijking geconstateerd en ongezonde longen. We hebben heel wat ziekenhuizen met haar afgelopen en veel doktoren om advies gevraagd. We kregen te horen dat er geen medicatie was voor haar. De behandelend arts vertelde ons dat ze nog maar een jaar of twee te leven zou hebben. Omdat haar immuunsysteem zo verzwakt was, kregen we het advies om haar niet langer naar school te sturen. Een eenvoudige kinderziekte of verkoudheid was een ernstige bedreiging voor haar gezondheid. De artsen zeiden dat dit gezien haar zwakke gestel haar dood zou kunnen betekenen.

In 2007 hebben we Alisha’s moeder terug gevonden, dit hebben we ervaren als een antwoord op gebed,  vooral op het gebed van Alisha. Op de vele tochten langs het ziekenhuis ging moeder nu met ons mee. Onze eindconclusie was dat we de Heer zouden moeten vertrouwen voor haar genezing. Nadat we Alisha’s  moeder terug hadden gevonden, nam zij de zorg voor Alisha weer over. OHP ondersteunt moeder nu met extra hulp en geld voor medicijnen en school. Daardoor kon Alisha’s moeder een kleine schoonheidssalon opzetten en verdient ze nu haar eigen inkomen. De kleine Alisha leidde haar moeder tot Christus. Haar opa is intussen overleden. Het meest bijzondere van alles is dat het boven verwachting heel goed gaat met Alisha. Ze doet het prima op school, en houdt van spelen, vooral fietsen vindt ze erg leuk. Ze gaat regelmatig naar de zondagschool en naar de gebedsbijeenkomsten van de kerk samen met haar moeder. We gaan nog regelmatig mee met Alisha en haar moeder naar het ziekenhuis. De behandelend arts kan nauwelijks geloven dat ze met haar hart- en longconditie dit leven kan leiden. Alisha is intussen 13 jaar en ze is over naar grade/klas 7. Het gaat heel goed met haar, en ook met haar moeder. Ze gaan tegenwoordig samen naar de lokale kerk. Wat onmogelijk is voor mensen, is mogelijk met God!